Periodieke factuur maken

Periodieke facturen
Het is mogelijk om met een terugkerende cyclus (wekelijks, maandelijks etc) een factuur automatisch te genereren en indien gewenst ook automatisch te versturen. Ga hiervoor naar “Facturen > Nieuwe factuur” en selecteer in de pulldown “Cyclus” de gewenste periodiek.

Er kan worden gekozen om de factuur “automatisch” of “niet automatisch” te laten genereren. Bij automatisch zal de factuur op de gewenste datum in de ochtend worden verstuurd. Bij “niet automatisch” zal de factuur op de gewenste datum als concept worden geplaatst zodat deze nog kan worden gecorrigeerd.

De vervaldatum zal automatisch worden berekend aan de hand van de standaard vervaldatum, welke op de instellingen pagina kan worden bepaald.
Ook is het mogelijk een einddatum op te geven, waarna de cyclus weer stopt.

Variabelen gebruiken
Bij het versturen van periodieke facturen is het mogelijk een variabele periode mee te sturen in de product beschrijving.
Wil je bijvoorbeeld een abonnement maandelijks factureren dan kun je %maand_tekstueel% %jaar% in de beschrijving plaatsen, welke zal worden weergegeven als bijvoorbeeld “januari 2020”.

Een lijst van de variabelen die je kunt gebruiken kun je hier vinden.

Nog hulp nodig? Neem contact op Neem contact op