Invoer, weergave en rekenmethodes btw

BTW berekening totalen
Efactuurdirect berekend de btw op basis van afgeronde totalen exclusief of inclusief btw. Per factuur kun je de gewenste rekenmethode bepalen.
Als je de btw van alle productregels apart berekent en afrond kan het voorkomen dat je een afrondingsverschil krijgt. Dit is geen rekenfout maar heeft met de manier van rekenen te maken.

Weergave inclusief btw bedragen op de PDF
Als je naar particulieren factureert kan het wenselijk zijn om de productprijzen op de factuur inclusief btw weer te geven.
Deze instelling kan worden geactiveerd op "instellingen->facturen & offertes->sjabloon wizard->geavanceerd->productlijst->toon alle prijzen incl. btw"
Daarnaast is het raadzaam om de prijzen te laten afronden via "instellingen->facturen & offertes->sjabloon wizard->geavanceerd->algemeen->prijs afronden op 2 decimalen"

Invoer methode exclusief of inclusief btw
Je kunt via "instellingen->facturen & offertes->voorkeuren->gebruik standaard inclusief btw prijzen voor invoer" bepalen. Per factuur kun je wisselen tussen exclusief of inclusief btw invoer.
De prijzen van vaste producten zullen altijd exclusief btw zijn met meerdere decimalen. Als de factuur op inclusief btw invoer staat en je selecteert een product zal deze worden omgerekend naar de inclusief btw prijs.Als je btw verlegd gaat factureren zal het bedrag zonder btw moeten worden ingevoerd, aangezien er geen btw van toepassing is.