Simplerinvoicing UBL factuur

Simplerinvoicing UBL (Universal Business Language) is een standaard voor digitale facturatie tussen bedrijven.

Dit XML bestand wordt naast de PDF factuur als bijlage meegestuurd naar de klant. Recente boekhoudpakketten kunnen dit bestand inlezen, waardoor de factuur niet meer handmatig hoeft te worden ingevoerd.

Als je factureert naar de Rijksoverheid dan kan de factuur worden aangeleverd op het Leveranciersportaal.