Nieuw contact

Tabblad Algemeen

Bij het aanmaken van een nieuwe factuur, moet je aangeven naar welk contact de factuur verzonden moet worden. Daarom is het handig om eerst contacten aan te maken. Je kunt een nieuw contact toevoegen via ‘Contacten’ en dan ‘Nieuw bedrijf’ of ‘Nieuwe particulier’ te kiezen. .

Verplichte velden

De velden met een blauwe omlijning zijn verplicht.

Nieuw bedrijf
Wanneer je op het vergrootglas drukt achter bedrijfsnaam, kun je een bedrijf in het KvK-register opzoeken. De adresgegevens van het geselecteerde bedrijf zullen dan automatisch worden ingevoegd. Eronder kun je aanvinken of het contact een klant of leverancier is, wat later een overzichtelijke lijst van klanten en leveranciers op zal leveren.

Nieuwe particulier
Bij ‘nieuwe particulier’ zijn deze velden net iets anders. Uiteraard is er geen bedrijfsnaam en ook velden als Btw & KvK nummer ontbreken.

Tabblad Contactpersoon

Primair contact
Onder ‘Primair contact’ kun je de gegevens van het primaire contactpersoon opgeven.

Voorkeuren
Hier kun je aangeven of je alle facturen naar dit contact per print (post) of per email wilt versturen.
Daarnaast kun je bepalen of het contactpersoon kan inloggen op efactuurdirect. Op deze wijze kan hij/zij alle facturen overzichtelijk bekijken die naar hem/haar zijn verstuurd.

Extra contactpersoon

Wil je een extra contactpersoon toevoegen, dan kun je dit doen door op de knop ‘+Toevoegen’ te klikken.

Tabblad Details

Postbus
Hier kun je de postbus opgeven en aanvinken of je dit adres ook als adres voor op de facturen wilt hebben.

Incasso
Geef hier een rekeningnaam en -nummer op, wat nodig is voor het innen van automatische incasso’s. Hieronder kun je aangeven of je standaard voor dit contact alle facturen, alleen de eenmalige facturen, alleen de periodieke facturen of geen facturen automatisch wilt incasseren.

Btw & KvK nummer

Onder het btw-nummer kun je het KvK nummer opgeven. Wanneer je het bedrijf hebt opgezocht in het KvK-register door op het vergrootglas te drukken, zal het KvK nummer automatisch worden ingevoegd.

Btw plichtig
Je kunt hier aanvinken of iemand btw-plichtig is (klik hier voor meer informatie over btw verplichting). Ook kun je aanvinken of de btw voor dit contact moet worden verlegd (klik hier voor meer informatie over btw verleggen). Als iemand btw-plichtig is en/of de btw verlegd moet worden, moet je het btw-nummer opgeven. Dit nummer hoor je van het desbetreffende bedrijf te verkrijgen.

Contactnummer
Het contactnummer is een nummer die jij zelf toewijst aan een contact. Dit nummer kun je later gebruiken bij het importeren van facturen voor dit contact.

Betalingstermijn
Ook kun je een standaard vervalperiode instellen. Dit is de periode waarin de factuur moet worden voldaan. Korting Als dit contact altijd een bepaald percentage korting ontvangt, kun je dat aanvinken en instellen.

Notities
Ten slotte kun je onder ‘Notities’ enkele opmerkingen plaatsen die niet zichtbaar zullen zijn voor de contactpersoon zelf. Hierna sla je het contact op en kun je beginnen aan je eerste factuur of offerte!

Nog hulp nodig? Neem contact op Neem contact op