Nieuwe inkomende factuur

Onder dit tabblad vind je alle inkomende facturen, dit zijn alle facturen die je hebt ontvangen van leveranciers. Je kunt zelf facturen toevoegen zodat je omzetgegevens op orde zijn en je een duidelijk overzicht behoudt bij de rapportages.

Nieuwe factuur
Je kunt hier een nieuwe factuur toevoegen door deze te uploaden. Ook is het mogelijk om meerdere documenten tegelijk te uploaden die daarna als aparte concept boekingen zullen worden aangemaakt. Na het uploaden zullen wij door middel van een slimme tekstherkenning zoveel mogelijk gegevens te herkennen en vooraf in te vullen zoals de afzender, factuurnummer en het factuurbedrag.
Bij het factuurnummer veld vul je het factuurnummer in dat op de ontvangen factuur staat vermeld. Door middel van het toewijzen van rubrieken per productregel kun je een Winst & Verlies rapportage opstellen. Ook zullen deze rubrieken worden meegenomen bij het gebruik van de Exact Online of Twinfield koppeling. Als je klaar bent met het invoeren van de gegevens, kun je rechtsonder op ‘Opslaan’ klikken. De factuur wordt dan toegevoegd aan de administratie. Je kunt ook op het pijltje naast ‘Opslaan’ klikken en kiezen voor ‘Opslaan & Betalen’. Je kunt dan kiezen hoe je de factuur betaald hebt en deze markeren als ‘Betaald’.

Overzicht
Hier tref je het overzicht van alle inkomende facturen. Je kunt met het gebruik van filters bepalen om een selectie van de facturen weer te geven.
Onderaan vind je een actieknop met de diverse groep opties. Door meerdere facturen aan te klikken en een optie te selecteren, verander je de status van deze facturen gelijktijdig. De betaaldatum wordt automatisch op dezelfde dag gezet dat je de facturen van status hebt verandert.

Betaalbatch
Via de groep optie is het mogelijk een betaalbatch te downloaden om eenvoudig meerdere betalingen bij je bank in te voeren. Dit bestand kun je bij je bank uploaden en zal daarna automatisch worden verwerkt. Deze betaalbatch maakt gebruik van het IBAN nummer dat bij leverancier onder contacten staat opgeslagen en zal het ingevoerde factuurnummer als omschrijving aanhouden.
Nadat de betaalbatch is verwerkt kun je de facturen via de groepoptie als markeren als betaald.

E-mail facturen
Wanneer je een inkomende factuur naar accountnaam@inbox.efactuurdirect.nl stuurt, wordt deze automatisch in het overzicht gezet als concept factuur.
Tip! Gebruik dit mail adres in je scanner om eenvoudig papieren facturen of bonnetjes in te voeren.

Nog hulp nodig? Neem contact op Neem contact op