Nieuwe inkomende factuur

Onder dit tabblad vind je alle inkomende facturen, dit zijn alle facturen die jij hebt binnengekregen van leveranciers. Jij moet de facturen dus betalen. Je kunt zelf facturen toevoegen, zodat jouw omzetgegevens op orde zijn en je een duidelijk overzicht behoudt bij de rapportages.

Nieuwe factuur
Je kunt hier een nieuwe factuur toevoegen. Je kunt het originele bestand die jij hebt ontvangen uploaden, dan worden alle gegevens automatisch aangepast. Heb je een papieren factuur ontvangen, dan kan je zelf alle gegevens invullen zoals bij het toevoegen van een nieuwe factuur. Als je klaar bent met het invoeren van de gegevens, kun je rechtsonder op ‘Versturen’ klikken. De factuur wordt dan toegevoegd aan jouw administratie. Je kunt ook op het pijltje naast ‘Versturen’ klikken en kiezen voor ‘Opslaan & Betalen’. Je kunt dan kiezen hoe je de factuur betaald hebt en deze markeren als ‘Betaald’. Je kunt de factuur ook opslaan als concept.

Overzicht
Hier tref je het overzicht van alle inkomende facturen die jij zelf moet betalen. Je kunt met het gebruik van filters bepalen om alle inkomende facturen te laten zien, alleen de concepten, alleen de openstaande of alleen de betaalde.
Onderaan vind je een actieknop met de opties ‘Verwijderen’, ‘Betaald’, ‘Niet betaald’ en ‘Betaalbatch’. Door meerdere facturen aan te klikken en een optie te selecteren, verander je de status van deze facturen allemaal tegelijk. De betaaldatum wordt automatisch op dezelfde dag gezet dat je de facturen van status hebt verandert.

E-mail facturen
Wanneer jij een inkomende factuur naar accountnaam@inbox.efactuurdirect.nl stuurt, wordt deze automatisch in het overzicht gezet als concept factuur. Met slimme tekstherkenning proberen  we al zoveel mogelijk gegevens te herkennen. Zoals de afzender, en het factuurbedrag.

Bonnetjes app (Download)
Met de iOS app is het mogelijk om je bonnetjes of facturen van bijvoorbeeld een restaurant of tankstation te fotograferen waarna deze automatisch in je account binnenkomen onder het menu item “Inkomend”.