Persoonlijke velden (Pro pakket)

Persoonlijke velden
Met persoonlijke velden is het mogelijk om naar eigen inzicht nieuwe velden aan te maken om gegevens van bedrijven en particulieren op te slaan. Mocht je bijvoorbeeld een autogarage hebben zou je bijvoorbeeld een veld voor kentekens kunnen aanmaken. Dit veld kun je dan weer toevoegen op een factuur of offerte via de Sjabloon Wizard.

Persoonlijke velden beheren
Je kunt de persoonlijke velden beheren via contacten. Bij bedrijven alsmede particulieren en de bijbehorende contactpersonen kun je deze velden toevoegen. Klik op het pennetje naast "Persoonlijke velden" om een nieuw veld toe te voegen. Er opent zich een nieuw scherm waar je aan de rechterkant in het groene kader kunt kiezen wat voor type veld je wilt toevoegen. Bij type kun je kiezen uit een text veld, datum veld, radio button of dropdown. Daarnaast kun je dan de verschillende waardes instellen. Nadat je de velden hebt opgeslagen zie je de aangemaakte velden terug bij contacten.

Via de Sjabloon Wizard (Instellingen > Facturen & Offertes > Sjabloon Wizard) kun je deze persoonlijke velden gebruiken op factuur en offerte sjabloon. Tijdens het bewerken van een veld in de Sjabloon Wizard kun je kiezen voor de menu optie "Variabelen". Selecteer in dit menu voor "Klant gegevens" en scroll naar onderen waar je de aangemaakte persoonlijke velden ziet staan. Selecteer het gewenste persoonlijke veld om deze toe te voegen op het sjabloon.

Je kunt de persoonlijke velden ook toewijzen bij het aanmaken van een nieuwe factuur of offerte in het "Opmerking" veld.