Rubrieken

Een rubriek kun je toewijzen bij zowel verstuurde alsmede ontvangen (inkomende) facturen. Daarnaast kunnen rubrieken worden gebruikt om productregels direct op de juiste grootboekrekening te plaatsen in bijvoorbeeld Exact Online of TwinField.

Door op het rubriek icoontje te klikken opent er zich een pulldown waar je per productregel een rubriek kunt toewijzen. Ook is het mogelijk om voor alle productregels gelijktijdig een rubriek toe te wijzen. Dit gaat via het bovenste rubriek icoontje.

kostenplaatsen

Via “Instellingen > Rubriek” heb je de mogelijkheid om de rubrieken te beheren. Via ‘Nieuwe rubriek’ kun je indien gewenst een nieuwe rubriek toevoegen. Reeds bestaande rubrieken kun je bewerken door op het ‘pen’ icoontje te klikken en de desbetreffende velden ‘Rubriek’ en ‘Code’ te bewerken. Het ‘Rubriek’ veld is niet altijd aanpasbaar. Wanneer een beschrijving van een rubriek categorie blauw is kun je hier op klikken en zullen de subcategorieën in beeld komen.

Op contact niveau kan de rubriek vooraf worden ingesteld zodat deze automatisch zal worden toegewezen bij het selecteren van een contact.